21336
page-template-default,page,page-id-21336,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

OBJECTIUS

Vinyes a Barbarà de la Conca - x web

A VINS PETXINA volem ressaltar la diversitat dels vins catalans. I per això ens centrem en aquells que no són tan populars (ni per Denomicació d’Orígen ni per varietat ni per estil o tècnica d’elaboració).

Per això diem que Vins Petxina fa vins catalans alternatius.

Tan per història com per orografia la mena de vins que es fan a Catalunya són molt variats. Més de tres cents anys de viticultura intensa a tot el país (especialment al litoral i prelitoral) i unes comunicacions internes complicades han acabat fent del nostre país un gran mosaic de varietats, coneixements i costums per elaborar vins. Però al segle XX les grans tendències comercials i la millora en les comunicacions han anat simplificant la oferta en els vins catalans.

El procés de globalització a un territori com el nostre impacta erosionant una de les característiques clau del vi a Catalunya: la diversitat. Una diversitat que permet entendre millor cada un dels racons on es fa vi i apropar-nos a la seva realitat.

I la realitat ens agrada molt a Vins Petxina. Nosaltres volem emocionar als nostres consumidors a partir de la sinceritat. Explicar de debò què hi ha darrera els vins ens encanta perquè sabem que la realitat supera la ficció.

Tots els rollos que donem per explicar els vins: una oportunitat pel món rural

El món del vi ens dóna la oportunitat d’explicar el món agrari i rural als consumidors, molt millor que altres productes en què no parem tanta atenció. Així nosaltres ho aprofitem per mostrar totes les cares del món agrari i rural, no només en les que queden bé. Creiem que com més coneguem el vi i totes les històries que hi ha al darrera, més l’estimarem i el respectarem.

Però a més a més Vins Petxina també té altres objectius:

 • Fer vins agradables per la gran majoria dels consumidors
 • Fer vins respectuosos amb el medi ambient
 • Fer vins de preu accessible a la majoria de les butxaques
 • Fer vins ben presentats. El vi es posa a taula i volem que sigui agradable veure’l
 • Comunicar el què sabem del vi de la millor manera que poguem (amb el mateix vi – etiqueta, collarins…), a través de la web, de xarxes socials, de degustacions a botigues i restaurants…
 • Ajudar a que la pagesia local es pugui guanyar millor la vida
 • Fomentar el respecte pel món rural
 • Etiquetar sense complexos en català. El vi es valora pel seu origen i l’idioma ajuda a entendre d’on procedeix.
 • Treballar de forma professional i honesta
 • Treballar a llarg termini, sense buscar beneficis immediats sinó grans aportacions a llarg termini
 • Aportar molt de valor a qui compri els nostres vins