21380
page-template-default,page,page-id-21380,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_center,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

VINS DE VARIETATS
PRESENTS A CATALUNYA

Vinya Els Pals (100% viognier), Les Coses Petites (100% macabeu), El Sirà de Les Casetes (100% sirà)

La col·lecció de vins monovarietals mostra la diversitat de varietats de raïm plantades a Catalunya. Al nostre país tenim desenes de varietats tradicionals i també hi trobem moltíssimes varietats amb renom internacional. Algunes d’elles ja de fa dècades al nostre país.

Totes elles expliquen el dia a dia dels pagesos catalans. En alguns casos és continuar amb el què ja rebien de la seva família, en altres és invertir en el què els cellers que els hi compren el raïm els hi demanaven. I encara en altres és la persistència, l’orgull  familiar. Mentre que també n’hi havia que, havent viatjat i tastat altres vins volien poder fer el mateix a les seves terres. L’objectiu era molt clar: poder continuar vivint de la terra.

A Vins Petxina hem fet una selecció de varietats presents en diferent manera a casa nostra i n’hem fet diferents vins monovarietals. Els fem al Celler Rosa Maria Torres, a Sarral (Conca de Barberà). Un celler familiar amb un passat indiano que li aporta el caràcter pioner per plantar varietats foranes sense tenir-ne demanda. Allà hi fem:

Vinya Els Pals. 100% viognier (varietat forana)
El Sirà de les Casetes. 100% sirà (o syrah) (varietat forana)
Les Coses Petites. 100% macabeu (varietat autòctona)

Vinya Els Pals v20 - mitja resolució - r

VINYA ELS PALS VIOGNIER.
Un vi que ens recorda que el celler el va crear una família d’indianos. Mentalitat oberta i moltes ganes d’aportar coses noves. El vi és elegant i fresc, però amb un bon cos. L’acidesa ben marcada deixa pas a aromes tropicals i d’espècies. Fantàstic sol, perfecte acompanyat.

Descarregar fitxa producte (pdf) – Descarregar fotografia (jpg)

El Sirà de Les Casetes - mitja resolució - r

EL SIRÀ DE LES CASETES.
Vi elaborat únicament amb sirà (o syrah) d’una vinya que antigament eren dues. Cada vinya tenia la seva caseta que servia perquè el pagès pogués dinar-hi i també guardar-hi les eines. Amb l’aparició del tractor les casetes de vinya van perdre la seva funció i avui només són decoratives. Però si molesten pel pas del tractor s’acaben tirant a terra. Aquestes, casualment, estaven al costat de la vinya, així que no han molestat mai i per això encara hi són. També quan es van ajuntar les dues vinyes. Els pagesos ara anomenen la vinya com a la d'”el sirà de les casetes”.

El sirà amb una criança en ampolla ens aporta notes de fruits del bosc madurs i regalèssia. Així com aromes de sotabosc. La intensitat del vi és remarcable, però controlada. Perfecte per acompanyar plats de carn.

Descarregar fitxa producte (pdf) – Descarregar fotografia (jpg)

Les Coses Petites - mitja resolució - r

LES COSES PETITES.
Vi elaborat únicament amb macabeu. Un homenatge a l’experiència.
La varietat macabeu és la més extesa a Catalunya, però mai ha brillat de forma individual.

De fet, el macabeu amb el què es fa “Les Coses Petites” prové d’una vinya que al ser venuda el nou propietari volia arrancar. Però la qualitat del raïm d’aquella anyada la va salvar. El nou propietari va veure que aquella vinya vella, que l’obligava a treballar-la a mà i que tenia un rendiment baix feia un raïm excel·lent i per això la va mantenir tal i com és ara. Una vinya vella de macabue d’uns 60 o 70 anys.

Descarregar fitxa producte (pdf) – Descarregar fotografia (jpg)